New York London Budapest Tokyo

A tőzsde

Amennyiben nem az egyes tőzsdéket, hanem a világtőzsde egészét nézzük, akkor több millió kereskedhető termék, részvény közül választhatunk. A fő kérdés a tőzsdén mindig az, hogy ezen több millió instrumentum közül melyiket és milyen irányba válasszuk. Nem lehet hasraütésszerűen, kávézaccból jósolva meghozni ezeket a döntéseket, mert balul fognak elsülni. Közép- és hosszútávon egészen biztos!
Amikor technikai ÉS fundamentális elemzéssel kiválasztottuk a kereskedhető termékeket melyekben látunk potenciált, akkor már ”csak” meg kell nyitni a pozíciót. Itt kezdődnek csak az izgalmak, ugyanis meg kell választanunk a vérmérsékletünkhöz és a piaci körülményekhez leginkább igazodó stratégiát és lehetséges kiszállási pontokat.
Innentől kezdve már ”csak” végig kell menedzselni a pozíciónkat és learatni a munkánk jól megérdemelt gyümölcsét. 

André Kostolany a magyar származású, világszinten híres tőzsdeguru így nyilatkozott anno a ’parkettes’ tőzsdéről az egyik könyvében: „Többnyire azért kerestem fel a tőzsdét, mert sehol nem olyan magas az egy négyzetméterre eső ostobák száma, mint ott. Nem mintha élvezném a társaságukat, inkább azért, hogy később épp az ellenkezőjét tegyem annak, mint amit ők mondanak.” Ez egy nagy igazság. Sajnos az emberek jelentős többsége – a fenti idézetben csak ”ostobák”- mindenféle tudás nélkül merészkednek ki a tőzsdére és teszik kockára a vagyonukat, mert hirtelen pénz akarnak csinálni, majd csodálkoznak mikor ez nem jön össze. Ezzel csak az a baj, hogy ilyen formában inkább szerencsejáték, mint részvénykereskedelem. Gondoljunk csak bele. Attól mert felcsatolunk a lábunkra egy pár sílécet még nem tudunk rögtön síelni. Először el kell sajátítani az alapokat, majd gyakorolni és amikor már magabiztosan megy, akkor jöhet a fekete pálya. Mint az élet szinte minden területén, ez a tőzsdén is így van. Ahhoz, hogy kimagasló nyereséget tudjunk csinálni, ahhoz előbb meg kell tanulni ezt a világot. 

A Tőzsdeegyetem megtanítja Önt, hogyan kell profi módjára magabiztosan kereskedni a világ tőzsdéin, és Mik azok a fortélyok, technikák, amelyekkel óriási vagyonra tud szert tenni megalapozott döntései révén.
Onnantól kezdve már Ön is a profik táborát gyarapítja és szeretni fogja az ”ostobákat”…